• Button Taal en spraak
  • Button Lezen en spellen
  • Button Stem
  • Button Stotteren
  • Button Stem
  • Button Afwijkende mondgewoonten
  • Button Preverbale logopedie

Stem

Je stem is een erg belangrijk communicatiemiddel. Wanneer je stem het niet goed doet, kan dit een grote belemmering zijn. Daarnaast is de stem een weerspiegeling van jezelf waardoor je bij stemproblemen ook mentaal weerslag krijgt.

Mensen met een stemprobleem praten hees, schor, of hebben pijn bij het praten. Soms is het zelfs zo erg dat iemand helemaal geen stem meer heeft. Ook kan het zijn dat door het spreken keelpijn of een vermoeidheidsgevoel ontstaat.

Natuurlijk is iedereen wel eens hees, maar wanneer die heesheid langere tijd aanhoudt is behandeling gewenst.
Stemproblemen komen voor bij:
- Beroepssprekers: bijvoorbeeld leerkrachten, sportinstructeurs, coaches, call-center -/helpdesk-medewerkers: kortom alle mensen die hun stem in hun beroep de hele dag door gebruiken. Door de stem regelmatig verkeerd te gebruiken kunnen klachten ontstaan, zoals heesheid, vermoeidheid en/of pijn bij het praten. Daardoor kan het uitvoeren van het beroep in gevaar komen  en zelfs economische gevolgen hebben. De logopedist kan helpen goed met uw stem om te gaan door goede adem- en stemtechnieken aan te leren en die toe te laten passen tijdens het spreken.
- Mensen die een longonderzoek hebben ondergaan en daar klachten aan overhouden.
- Mensen die geopereerd zijn in het keelgebied of door kanker geen strottenhoofd meer hebben. De ouder wordende stem: de stemspieren gaan minder goed werken en logopedische oefeningen kunnen de stemproductie op niveau brengen en houden.
De logopedist kan naast hulp voor de stem ook helpen  bij het verbeteren van de articulatie, het verminderen van een dialect en/of het verbeteren van de intonatie.

Kortom, de logopedist leert optimaal gebruik maken van uw stem.

stem

Stemworkshop

Moet u overdag veel spreken? Voelt uw stem vermoeid aan na lang spreken? Is uw stem hees op het eind van de dag of werkweek of raakt u uw stem kwijt na een feest of concert? Doe dan een stemcursus waarbij u leert hoe u uw stem goed kunt gebruiken. U oefent in een groep een goede houding en stemproductie waarbij uw klachten zullen verminderen. De cursus start bij voldoende aanmeldingen en bedraagt € 125  voor 4 lessen. Klik op de button voor aanmelden.

KLIK HIER

direct aanmelden

stel hier uw hulpvraag

Voor een afspraak met Logopediepraktijk Uniek, bel 085-8772232

OVER ONS
Het team
Partners